miercuri, 6 ianuarie 2010

Romel si Largareta

buna seara, copii!

astazi o sa va spun o poveste cu zane hranite la "mec", zmei, printi tuciurii si o iubire interzisa.

se face ca era o data ca niciodata, pe vremea cand desteptaciunea se gasea pe ODC, un taram fermecat care se numea "n-ai five" si acest taram era fermecat pentru ca, pana si toti marlanii, toparlanii, ghiolbanii, ciobanii, tarancile, toapele, "satencele" deveneau instantaneu printi, printese, zane, etc.

pe acest taram era si largareta, sub numele de piersicutza_sclipicioasa, care impreuna cu prietenele ei: jmekeritaversata, diva_de_marevaloare, marietacurdefier, skoompycutza_4_u_4_ever_&_ever si ubeuby_puiu isi punea poze facute in oglinda, sau cracita in patul nefacut si cu ambalaje de chipicao imprastiate, sau cu bani bagati la tate, bucile la obiectiv etc, etc, etc.

pe largareta, o iubea romel, care avea pe "n-ai five" numele de jupanu_talent si care se intrecea cu prietenii lui: fermekatu_fermekatu, figodincarpati si shmenaru_fantasticu, care are chica mai mare, cine are cele mai multe maieuri cu gluga, cine are cele mai multe poze cu masinile altora, parcate prin oras.

din pacate pentru romel, acesta nu putea sa isi exprime dragostea pentru largareta deoarece aceasta era atent pazita pe n-ai five de catre parintii ei: confucius_tractoristu_61 si englantina_de_la_aprozar, care nu erau de acord cu iubirea dintre ei.

acum, fie vorba intre noi, eu cred ca romel vroia doar sa se joace cu largareta de-a mama si de-a tata, sa isi tavaleasca motanul la ea in lana, sa isi duca balosul la umeda ei, sa isi lase castorul la ea in stuf, sa isi arunce dihorul la ea in scorbura... intelegeti copii? (vreo doua fetite au inceput sa planga).. acuma, nu spun ca largareta nu ar vrea sa ii doseasca socoteala lui romel, dar era greu de trecut de ochiul vigilent al lui confucius_tractoristu_61.

intr-o seara, ei s-au intalnit in secret la caminul cultural unde avea concert unu mic negru facut cu totul si cu totul din aur, si o intreaba pe largareta daca poate sa isi tavaleasca un pic lenesul pe la ea prin beci. largareta, vizibil jenata ii spune ca ii este teama pentru ca este prima data cand face prostii pe ziua de azi.

romel, o linisteste si ii spune ca o tavaleala in dosul surii, intre gaini nu strica niciodata si sa lase totul in seama lui pentru ca este expert in asta.

asa ca, in miezul noptii, cand fanteziile lor si poftele nebune au inceput sa prinda viata se aude romel un pic nedumerit si la capatul rabdarii:

"unde dreacu e gaura aia de care zicea fermekatu" ?!

noapte buna, copii!