sâmbătă, 7 august 2010

Odioseea Spatiala

CAPITOLUL 1 – Nu stiu ce titlu sa ii dau.



Spatiul, frontiera finala... mai ales cand habar nu ai unde esti si nu gasesti destinatia.

Jurnalul capitanului : “Draga jurnalule, astazi am fost la scoala. Iar m-am batut cu Costel. Iarasi m-a lovit in boase. In pauza am vazut-o pe Lenuta. Este foarte frumoasa in costumul de pionier. Imi vin in minte tot felul de nebunii cand o vad … ah! Lenuta … ah ! ah! Ah!.. perversa mica.. asa, ia-o…..”
Ce e asta ? -5 Mai – 1972 ?


Scuzati-ma, ce narator prost sunt, am gresit jurnalele. Asta e jurnalul capitanului de cand era la scoala, si as aprecia foarte tare daca nu ar afla ca am umblat prin el. Multumesc.

Jurnal de bord - "astazi asteroidul Chiron este in Mercur cu ascendent in Pluto si Mickey Mouse. poate vom avea noroc."
Membrii echipajului de pe naveta Star Craci si-au pierdut rabdarea si speranta ca vor mai gasi indepartata civilizatie a kilotienilor, partea mai proasta este ca au terminat si vodka.

Capitanul Gigel, ajutorul sau - Flock, ajutorul ajutorului - Shong Fernando Feng care este un tigan chinez, si cele trei ajutoare ale ajutorului ajutorului , care se si ajuta intre ei la randul lor (se pare ca nimeni nu poate sa faca nimic de unul singur aici) - sunt in sedinta.

Gigel : nu inteleg cum de nu reusim sa gasim planeta Kiloteea. pe harta si conform raportului vostru, pare simplu, as spune chiar ca suntem acolo .. dar nimic.

Feng : capitane! se vede ceva. e un indicator?!

Gigel : ce indicator?

Feng : scrie " daca esti in cautarea planetei Kiloteea si ai ajuns aici, ia-o in partea cealalta si nu mai tine harta invers"

…dupa cum ati ghicit, Capitanul Gigel le-a tras cate una atat de tare, de le-a invinetit ochii mintii..

Dintr-o data, usa de la congelatorul navei se deschide brusc. De acolo iese Luke Johhniewalker, fost comandant pe naveta Star Craci.

Luke : unde sunt? Voi cine sunteti? De ce mi-e frig? De ce am penisul mov?

Capitanul Gigel lesina, ceilalti il roaga pe Luke sa se incheie la pantaloni.

Dupa ce l-au trezit pe Gigel din lesin fluturandu-i reviste porno pe la nas, i-au explicat lui Luke ce cauta , iar Luke se pare ca stia drumul catre Kiloteea pentru ca in tinerete se ducea acolo in vacante pentru ca era mai ieftin decat pe Pamant.


Pana la urma, s-a dovedit ca Luke fusese comandantul navei acum multi multi ani, toata lumea crezuse ca a murit, Gigel il cunostea si de aia a lesinat cand l-a vazut viu. Se pare ca defapt colegii lui l-au uitat doar in congelator dupa o expeditie, acum 15 ani. De atunci, doua lucruri nu au mai facut membrii echipajului din vremea aia, si cei care aveau sa vina: nu au mai tras apa la WC (irelevant) si nu au mai folosit congelatorul, prin urmare Luke a stat 15 ani inchis acolo.



Luke : astea sunt coordonatele catre Kiloteea, hai sa pornim!

… nava se opreste ….

Gigel : Iara s-a stricat rabla asta . Fernando ! du-te si repar-o .

Se echipeaza Feng Fernando, iese in spatiu fara casca (cica nu ii e frig). Logic, ii explodeaza capul.

Gigel : Flock, tu esti mecanic?

Flock : ce sa fiu?

Gige l: esti bun! Du-te si repara nava !

Luke : stati , eu cunosc aceasta nava mai bine decat romanii melodiile lu Lady Gaga, repar eu nava.

Flock: de unde a auzit asta de Lady Gaga ?

Gigel: nu ma mir ca si unu care a stat 15 ani intr-un congelator a auzit de Lady Gaga, ceea ce ma mira este ca nu a mai ramas inca 15 ani in congelator sa fie ferit de melodiile ei.


Luke: sa mi se dea detensionatorul negativ semicvadriciclic elicoidal - oblic spre interior … cheie de paispe … patent …. bisturiu ….. vas de expansiune de Dacia Nova model ’97 ….surubelnita ….. ciocan pneumatic …. pisica birmaneza uda. Gata “sefule” , ia vezi merge?



Si nava porneste in lunga calatorie ce avea sa urmeze, timp in care membrii echipajului s-au jucat pe psp-uri, asa ca nu am ce sa povestesc.





CAPITOLUL 2 – Am infrant ! Am infrant ! Mihaela, dragostea mea !



Iata ca [virgula] Kiloteea se vede. Este exact asa cum si-o imaginau…era atat de frumoasa, incat parea ca le zambeste, era mirifica, mirobolanta, magistrala, … cacanie.. ?!


Gigel : va vorbeste capitanul, in curand vom intra in atmosfera Kiloteei, voi executa manevra de aterizare in scurt timp, va rog sa va asezati pe scaune si sa va puneti centurile. … he he , dintotdeauna mi-am dorit sa spun asta.


Luke : fiti atenti,la astia trebuie sa ceri permisiunea sa aterizezi :

Nacruc ed sulaf egus enetna al ed unatom xilef ?

Turnul de control : egus li aerp ed egus li.

Luke : ok, ne-au dat permisiunea sa aterizam, am discutat cu ei in limba lor acum, si pentru a ne putea intelege cu ei trebuie sa folosim cu totii aceste dispozitive, se numesc “translatori automati” partea proasta este ca se introduc in rect. Stiu ca e neplacut, la un moment dat tehnica avansase si au putut fi modificati sa fie atasati de cerul gurii insa nu a avut niciunul dintre noi curaj sa ii bage in gura dupa atatea expeditii… asa ca am ramas la folosirea lor in rect.



Naveta aterizeaza, se deschide usa.. suspans MARE. Gigel coboara primul.

Gigel : un pas mic pentru om, dar un pas mare pentru …o furnica….

Nu mica le-a fost mirarea cand au vazut deja ca venisera destul de multi kilotieni sa ii intampine.

Luke : uitati-l pe ala , era prim ministru pe vremea cand veneam eu aici. Il cheama Temistocle.

Temistocle : etcefni eiaonug etsin tnus, iineicitilop !


Ce s-a intamplat, cititorule? Nu ai inteles? Nu ti-ai bagat “translatorul automat” in rect ? ..Glumeam !

Temistocle : bine ati venit, prieteni ! ma bucur sa va cunosc, si mai ales, ma bucur sa te revad Luke ! regina noastra va fi foarte bucuroasa sa va vada ! urmati-ma la palat unde va veti odihni si va veti pregati pentru dineul regal care se va da in cinstea voastra !

Iata ca planeta Kiloteea avea multe in comun cu Pamantul. Oamenii aratau la fel ca pamantenii – si kilotiencele astea, mama ce bune sunt ! - multe lucruri semanau cu ce este pe Pamant. Se pare ca aceasta planeta a fost construita si cu materiale aduse de pe Pamant, chiar daca nu erau tocmai folosite cum trebuie ( roti de sticla, prezervative din tabla zincata, case facute cu ciment frantuzesc.. tot felul de anomalii de-astea)

Seara se lasa si incepe banchetul. Lux cat vezi cu ochii, frumuseti ce doar la palatele regale din povestile S.F. scrise la misto gasest ! regina, isi face intrarea grandioasa .

Temistocle : prieteni, veniti pentru a face cunostinta cu regina Terebentina a paisprezecea si cei trei fii ai Altetei Sale , printii Vespasian, Diocletian si Vasile. Acestea fiind spuse, sa inceapa banchetul !

Si iata-I pe eroii nostri in fata unui platou cu niste .. chestii care aratau foarte bine.

Gigel : Flock, degusta astea sa vedem daca nu sunt otravitoare pentru noi.

Flock : dar de ce eu?

Gigel : pentru ca daca nu le degusti, am sa te fortez iara sa te uiti la reality show-rile de pe Prima TV si Kanal D.

Si iata cum proaspat motivat, Flock mananca cu pofta chestiile bizare dar aparent foarte gustoase. Total nesurprinzator, ceilalti membri ai echipajului au inceput sa se indoape cu ceea ce pareau niste chiftele… mai eco.

Flock : capitane, trebuie neaparat sa intrebam ce sunt astea si sa cerem reteta

Gigel : Inaltimea Voastra, regina Terebentina… imi puteti spune va rog ce sunt aceste minunatii culinare care ne rasfata papilele gustative?

Terebentina : capitane, acelea sunt aduse chiar de pe Pamant. Se gasesc la tot pasul in padurile de la munte si la Polul Nord al Pamantului. Aducem zilnic tone de asa ceva si nu inteleg de ce la voi zace pe jos… noi il numim “uiqi uaqi” si este ceea ce voi numiti ..”caca de urs”, daca nu ma inseala memoria.

Dat fiind dramatismul scenei care a avut loc dupa acest dialog, o sa trecem peste acea scena.


Se pare ca un moment culminant si asteptat al banchetului regal, este vantul reginei. Este momentul in care regina se baseste pentru a isi saluta supusii, pentru a le ura bun venit oaspetilor si, nu in ultimul rand pentru a complimenta bucatarii. Numai ca, membrii echipajului Star Craci nu au salutat cu urale momentul . Dintr-o data se face liniste. Toata lumea se uita urat la ei, regina incepe sa planga,printii Diocletian, Vespasian si Vasile scot sabiile lor ... de carton. Toata lumea arunca in ei cu “uiqi uaqi”, garzile reginei ii inconjoara.

Temistocle : stimati cetateni. Astazi este o zi neagra in istoria grandioasa si nepatata a Kiloteei. Acesti oaspeti, pe care i-am primit cu bratele deschise, pe care i-am hranit cu uiqi uaqi-ul nostru ca pe fratii nostri, au indraznit sa insulte in cel mai grav mod regina, casa regala si intreaga Kilotee. Nu putem privi nepasatori cum ei nu saluta basina reginei cu urale. Pedeapsa lor va fi stabilita de sfatuitorul si mentorul nostru, Tata Miriapod ! Luati-i!


Tata Miriapod : mai draga, animalelor. Cum ati indraznit voi sa insultati regina, la nivel de nesalutat basina? Pentru asta, trebuie sa va luptati pe rand cu cel mai temut razboinic al nostru – Lady Gogu. Duceti-i la arena !

Arena arhiplina de lume, uiqi uaqi de vanzare la intrare, Gigel, Flock si Luke Johnniewalker in mijlocul “ringului” se deschide o poarta uriasa, se aud pasi lumea scandeaza “Lady Gogu ! Lady Gogu ! “ si iata ca Lady Gogu apare… este o ochelarista acneica. Luke incepe sa rada isteric de ea. Lady Gogu il ia intr-o mana si il inghite. Gigel si Flock se caca pe ei instantaneu si isi pierd “translatorii automati” . O iau la fuga si ies din arena pentru ca se pare ca un dobitoc a uitat sa inchida portile de la intrare. Le este foarte greu sa fuga din cauza rahatului din pantaloni, dar cu toate astea ajung la nava lor.

Gigel : Flock, vezi repede ce este aia lipita pe geam?

Flock : este o amenda pentru ca am parcat aiurea.

Gigel : hai repede inauntru!


Poate deja va intrebati unde sunt aia trei - ajutoare ale ajutorului ajutorului de la inceput (daca nu ati uitat de ei) dormeau pe jos. Sunt chiar suparati ca nu i-a trezit nimeni si le spun lui Gigel si lui Flock ca le miros hainele a cacat.


Flock : stii ceva, capitane? noi de ce am venit pana aici ?

Gigel : stii ceva, Flock? Nu am nici cea mai vaga idee.

Flock : capitane, cateodata si mie imi vine sa te inchid in congelator si sa te las acolo.


Si capitanul Gigel i-a dat un scaun in cap si au ras toti, mai putin Flock, dar nu imi dau seama de ce.


Sfarsit.

A, nici o pisica birmaneza nu a fost ranita in timpul scrierii acestei povesti.

Acum e sfarsit.

3 comentarii:

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

Mihaela spunea...

parerile sunt impartite1!